Accesul la Sistemul de Distribuţie

Distrigaz Sud Reţele vine în sprijinul solicitanţilor de acord acces la sistemul său de distribuţie( SD) cu informaţii privind paşii de urmat, documentele şi lucrările ce trebuiesc a fi realizate pentru racordarea la reţeaua de gaze naturale.

Etapele efective ale racordării la SD diferă în funcţie de complexitatea lucrării. Potrivit naturii lor, lucrările pot fi:

  • racordarea la sistemul de distribuţie prin realizarea unei extinderi de conductă
  • realizarea branşamentului şi racordarea la conducta existentă
  • executarea/ modificarea instalaţiei de utilizare( imobil la curte, separarea consumului la apartamentele din cadrul blocurilor de locuinţe)

Accesul la SD are două componente : rezervarea de capacitate şi racordarea la sistem.

Rezervarea de capacitate reprezintă capacitatea pe care distribuitorul se obligă să o menţină la dispoziţia beneficiarului, în orice moment pe toată perioada de valabilitate a contractului, fiind stabilită în funcţie de cantitatea maximă solicitată de beneficiar şi acceptată de distribuitor pentru a fi vehiculată prin sistemul de distribuţie într-o oră; este exprimată în mc/oră.

Racordarea la sistem presupune realizarea unei noi instalaţii de racordare(prin instalaţie de racordare se înţelege instalaţia realizată între punctul de racordare la SD şi punctul de delimitare, fiind compusă din bransament şi postul/ staţia de reglare măsurare).


urgenţe gaze

In caz de urgente(pierderi gaz,lipsa gaz accidentala) apelati unul din numerele de telefon de urgenta, disponibile nonstop: