Obtinere avizeDistrigaz Sud Rețele, în calitate de Operator al Sistemului de Distribuție a gazelor naturale, elibereazaă avize solicitanților, în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 47/2003 privind Procedura de emitere a avizului în vederea autorizării execuției construcțiilor amplasate în vecinătatea obiectivelor/sistemelor din sectorul petrol și gaze naturale, aprobată prin Ordinul nr. 509/2003.

Avizele eliberate de societatea noastră pot fi : aviz de amplasament, aviz de traseu, aviz de principiu.


Pentru emiterea unui aviz este necesar să depuneți la una din Recepțiile Fizice ale societății noastre, sau online, pe pagina de Contact a site-ului nostru o cerere tip.

Lista acestor birouri poate fi consultată aici.

Cererea tip este disponibilă aici. Aceasta va fi insotita de Ghidul de aplicare tarife avize, disponibil aici.


Odată cu depunerea cererii se va elibera o notă de plată aferentă tarifului de emitere a avizului. Detalii legate de modalitățile de plată le regăsiți în document. Pentru solicitările de emitere a avizului transmise online, nota de plată va fi transmisă în format electronic, la adresa de e-mail de contact.

După achitarea acesteia este necesar să depuneți formularul Anexa 2, disponibila aici, în Recepția Fizică, însoțit de toate documentele menționate în documentul disponibil aici.

Durata estimată de emitere a avizului este de  15 de zile lucratoare, în funcție de complexitatea avizului.

În cazul în care, până la eliberarea avizului, renunțati la cererea de emitere a acestuia, aveți posibilitatea de a solicita acest lucru, prin completarea fomularului disponibil aici. Contravaloarea avizului vă va fi returnată prin modalitatea de plată completată în formular.


Avizul poate fi ridicat din Recepția Fizică unde a fost depusă cererea sau poate fi transmis la adresa de corespondentă, conform solicitării dumneavoastră.În cazul în care vă sunt necesare informații suplimentare cu privire la documentele ce trebuie să însoțească cererea de eliberare a avizului și termenul de emitere, consilierii nostri vă stau la dispoziție :

  • Online, pe pagina noastră de Contact
  • Telefonic, la numărul 021/9376*  de luni până vineri, în intervalul 8.30-20.00.*număr taxabil cu tariful stabilit de operatorii de telefonie

urgenţe gaze

In caz de urgente(pierderi gaz,lipsa gaz accidentala) apelati unul din numerele de telefon de urgenta, disponibile nonstop: