Tehnologie Distrigaz Sud Retele

Tehnologie

Distrigaz Sud Rețele (DGSR) investește resurse semnificative în modernizarea infrastructurii de gaze naturale pentru a menține un standard ridicat în exploatarea, în condiții de siguranță, a sistemului său de distribuție.

Compania utilizează pentru derularea activității operaționale echipamente și tehnologii de ultimă generație despre care poți afla mai multe detalii în continuare.

Intervenții fără întreruperi în alimentarea cu gaze naturale

Printre activitățile importante derulate în cadrul DGSR se regăsesc intervențiile asupra rețelei sale de distribuție. Atunci când un cartier nou dezvoltat trebuie alimentat cu gaz natural sau o conductă trebuie înlocuită, pentru execuția lucrării trebuie sistată alimentarea cu gaz în arealul respectiv. Distrigaz Sud Rețele, însă, folosește o metodă inovativă bazată pe intervenția cu baloane și echipamente speciale în presiune de gaz. Atunci când vorbim despre un cartier întreg de locuințe sau despre un consumator mare, orice sistare a alimentării cu gaz natural poate produce perturbări în activitatea acestora. Deoarece intervenția cu baloane presupune continuitate în alimentare, aceste inconveniențe nu mai există.

Dispozitivele de protecție a branșamentelor

Pentru reducerea riscului de producere a unor incidente din cauza calamităților naturale sau ca urmare a agresiunilor terților asupra sistemului de distribuție, în interiorul conductelor de gaze naturale au fost introduse dispozitive speciale. Aceste dispozitive de protecție sistează alimentarea atunci când un eveniment neprevăzut are loc. Instalarea sistemelor de siguranță previne pierderea de gaze, rănirea de persoane sau exploziile, în cazul ruperii accidentale a branșamentului. Astfel, în cazul producerii unor avarii sau agresiuni asupra rețelei de distribuție, gazul este oprit automat fără să mai fie nevoie de intervenția echipelor în teren.

Depistarea pierderilor de gaze naturale cu echipajele

Siguranța sistemului de distribuție a gazelor naturale și a clienților este extrem de importantă. În acest sens, DGSR investește resurse importante pentru a asigura funcționalitatea sistemului de distribuție în condiții de înaltă siguranță și eficiență, asigurând în același timp un mediu de lucru optim, folosind utilaje de ultimă generație. Prin intermediul autolaboratoarelor specializate dotate cu tehnologie de ultimă generație, ce funcționează pe principiul spectroscopiei LASER, se detectează posibilele pierderi de gaze din sistem. Acestea sunt identificate, înregistrate și marcate prin coordonate GPS, urmând ca în baza acestor informații să se planifice activitățile specifice pentru mentenanța sistemului de distribuție a gazelor naturale.

Specificații tehnice pentru proiectarea și execuția lucrărilor

Pentru proiectarea și execuția lucrărilor aferente sistemului de distribuție a gazelor naturale din aria de operare a Distrigaz Sud Rețele, se respectă prevederile legislative și specificațiile tehnice ale materialelor și echipamentelor, specificații pe care le poți consulta prin accesarea documentelor de mai jos.

Specificații tehnice și reguli generale

Specificații tehnice generale ale materialelor și echipamentelor:

Referențialul tehnic pentru montarea firidelor

Când echipele noastre proiectează, verifică și montează în teren firidele de gaze naturale pentru activitatea de racordare și/sau de modernizare a sistemului de distribuție, acestea trebuie să respecte anumite reguli generale.

Contact

Dacă ai o tehnologie nouă pe care vrei să o prezinți sau dorești să afli mai multe informații tehnice despre acest subiect, ne poți contacta la adresa de mai jos.

Această adresă este utilizată strict pentru discuții și prezentări legate de tehnologii utilizate în intervențiile tehnice. Prin intermediul acestei adrese nu se preiau și nici nu se înregistrează/prelucrează alte tipuri de cereri venite de la clienți.

tehnologie@­distrigazsud-retele.ro
Urgențe Call
Center