Conductă și branșament

Conducta presupune extinderea și/sau redimensionarea obiectivului/conductei de distribuție a gazelor naturale necesar/necesare realizării racordării la S.D. Branșamentul reprezintă conexiunea realizată între conducta de gaz existentă pe strada ta și firida aflată la limita proprietății, denumită stație/post de reglare și măsurare a presiunii gazelor naturale.

Descoperă care sunt pașii pentru realizarea unui branșament nou și extinderea rețelei de distribuție a Distrigaz Sud Rețele și depune online cererea de racordare.

Conductă și branșament
Conductă și branșament Distrigaz Sud Retele

Verificare

Verifică dacă imobilul pentru care dorești racordarea și extinderea se află într-o localitate în care Distrigaz Sud Rețele deține licență de operare. 

Alege județul și localitatea:

Ce ai de făcut

Pașii pe care îi ai de parcurs pentru realizarea unei extinderi de conductă și branșament:

  • Depui cererea de racordare și anexa, însoțite de documentele necesare: online, accesând ePortalDGSR, sau la unul dintre Birourile Recepție Clienți.

  • Verificăm documentele, procesăm cererea ta și emitem nota de plată aferentă tarifului de analiză.

  • Achiți nota de plată emisă.

  • Stabilim soluția de alimentare pentru cererea depusă, emitem avizul tehnic de racordare (ATR), contractele și nota de plată aferentă cofinanțării și racordării la sistemul de distribuție a gazelor naturale.

  • Ne comunici cu cine ai ales să realizezi lucrarea: cu Distrigaz Sud Rețele sau cu un operator economic autorizat A.N.R.E. pentru execuția/proiectarea sistemelor de distribuție a gazelor naturale (O.E.E./ O.E.P.).

  • În funcție de opțiunea exprimată, semnezi și returnezi setul de documente aferent.

  • Încredințăm lucrarea, printr-un ordin de lucru, operatorului economic autorizat A.N.R.E. selectat de tine sau desemnat de Distrigaz Sud Rețele.

  • Operatorul economic autorizat A.N.R.E. obține certificatul de urbanism, avizele și acordurile/autorizațiile emise de organismele abilitate/autoritățile competente și proiectează lucrarea de racordare.

  • Operatorul economic autorizat A.N.R.E. execută lucrarea de cofinanțare și racordare, sub supravegherea unui diriginte de șantier, angajat al Distrigaz Sud Rețele.

  • Echipele Distrigaz Sud Rețele recepționează tehnic lucrarea și asigură punerea în funcțiune a acesteia.

Citește mai mult

Instalația de utilizare

Pentru ca imobilul tău să beneficieze de gaze naturale, trebuie să realizezi instalația de utilizare.
Află mai mult

Branșament

Locuința ta încă nu este racordată la rețeaua de gaze naturale, dar pe stradă există o conductă de gaz? Verifică care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgi pentru a beneficia de gaze naturale.
Află mai mult

Contact

Echipa Distrigaz Sud Rețele este mereu la dispoziția ta pentru orice întrebare sau informare privind siguranța și continuitatea în alimentarea cu gaze naturale.
Află mai mult
Urgențe Call
Center