gazul natural Distrigaz Sud Retele

Gazul natural

Beneficiile utilizării gazului natural acasă

Gazul natural susține tranziția energetică, fiind una dintre cele mai puțin poluante surse convenționale de energie.

Este cel mai curat dintre toate tipurile comune de combustibili fosili. Cu aceeași cantitate de căldură degajată, arderea gazului produce de 3 ori mai puțin CO2 decât la combustia cărbunelui. Toți ceilalți poluanți sunt, de asemenea, emiși în cantități mult mai mici. Nu se generează aproape deloc deșeuri solide și, prin urmare, nu există nicio problemă cu eliminarea lor, așa cum se întâmplă la arderea cărbunelui.

Utilizarea gazelor naturale nu prezintă riscuri asociate dacă instalația de utilizare este corect întreținută. În plus, prin intermediul echipelor noastre, asigurăm mentenanța rețelei de distribuție, astfel încât tu să te bucuri de confortul oferit de această energie.

Gazul natural comprimat

GNC poate fi utilizat drept combustibil pentru vehiculele care sunt dotate cu o instalație specifică. GNC-ul este o tehnologie modernă și prietenoasă cu mediul, ce poate fi utilizată pentru flotele de mașini din diferite domenii de activitate. 

Avantajele economice ale utilizării GNC sunt prețul mai scăzut în comparație cu alți combustibili și costurile de întreținere mai mici.

GNC protejează mediul înconjurător ca urmare a emisiilor reduse de CO2, NOX și CO. Este mai puțin inflamabil decât motorina, benzina sau GPL-ul.

Citește mai mult

Hidrogenul verde

Se utilizează la nivel mondial din ce în ce mai mult ca sursă alternativă de energie. Este, de asemenea, un compus prietenos cu mediul, care în viitor va putea înlocui cu succes gazul natural.
Află mai mult
hidrogenul

Biogaz și biometan

Fiind doi compuși obținuți prin procedee ce au la bază prelucrarea materiei organice, sunt candidații ideali pentru a înlocui în viitor gazul natural.
Află mai mult
biogaz si biometan

Client nou

Află mai multe despre procesul de racordare și care sunt pașii necesari pentru realizarea unui branșament, extinderea conductei sau punerea în funcțiune a instalației de utilizare.
Află mai mult
client nou Distrigaz Sud Retele
Urgențe Call
Center