furnizori

Furnizori

Eşti reprezentantul unui furnizor de gaze naturale sau al unui client final care are calitatea de UR (utilizator de reţea)? Daca da, în această secțiune poți găsi informații utile despre încheierea unui contract de distribuție a gazelor naturale, precum și legislația aplicabilă.

Legislația care reglementează încheierea contractului de distribuție a gazelor naturale

Contract

Contractul de distribuție a gazelor naturale este un contract reglementat ale cărui prevederi sunt completate de Condițiile generale de contractare pentru prestarea serviciului de distribuție a gazelor naturale, ambele documente fiind aprobate prin Ordinul președintelui A.N.R.E. nr. 78/2020, cu modificările și completările ulterioare.

Legislație

Verifică cele mai importante reglementări privind distribuția gazelor naturale.

Află mai mult

Cine poate încheia un contract de distribuție a gazelor naturale

  • furnizorul pentru clienții finali din portofoliul acestuia;

  • clientul final care alege să încheie în mod direct un contract de distribuție cu titularul licenței de operare a sistemului de distribuție din care sunt alimentate locurile sale de consum; acesta trebuie să aibă calitatea de utilizator de rețea, în conformitate cu prevederile Codului rețelei pentru sistemul național de transport al gazelor naturale, aprobat prin Ordinul președintelui A.N.R.E. nr. 16/2013, cu modificările și completările ulterioare.

Încheie un contract de distribuție a gazelor naturale

Dacă te afli într-una dintre situațiile descrise mai sus, trimite solicitarea ta la adresa de e-mail:

contractedistributie@­distrigazsud-retele.ro

Ce alte informații ar trebui să cunoști

Încheierea contractului de distribuție a gazelor naturale reprezintă acordarea accesului la sistemul de distribuție.

Toate solicitările de includere/modificare/eliminare a unor locuri de consum din portofoliul tău de clienți se tratează prin intermediul platformei online de schimbare a furnizorului de energie electrică şi gaze naturale şi pentru contractarea furnizării de energie electrică şi gaze naturale (POSF), în conformitate cu prevederile Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea platformei online de schimbare a furnizorului de energie electrică şi gaze naturale şi pentru contractarea furnizării de energie electrică şi gaze naturale, aprobat prin Ordinul președintelui A.N.R.E. nr. 3/2022, cu modificările și completările ulterioare.    

ePortalDGSR

În modulul furnizori poți să gasesti o serie de informații cu privire la locurile de consum din portofoliul tău.

ePortalDGSR

Puncte de intrare în sistemele de distribuție

Află care este lista punctelor de intrare în sistemele de distribuție operate de către Distrigaz Sud Rețele și denumirea operatorului sistemului de transport al gazelor naturale/conductei de alimentare din amonte, precum și a unităților administrativ-teritoriale sau localităților pentru care compania deține licență de operare.

Urgențe Call
Center