biogaz si biometan

Biogaz și biometan

Biogazul este produs prin fermentarea deșeurilor organice de origine vegetală sau animală în absența oxigenului, în timp ce biometanul este produs prin purificarea biogazului.

Biogazul compus din gaz metan și dioxid de carbon poate fi utilizat ca orice alt combustibil ce alimentează o mini-centrală de cogenerare, producând simultan căldură, apă caldă și energie electrică. Astfel ,el reprezintă o sursă de energie 100% regenerabilă.

Biometanul este produs printr-un proces care-i permite să aibă aceleași proprietăți ca și gazul natural. Este cunoscut și sub numele de gaz verde și poate fi folosit alternativ cu gazul natural. Acesta este utilizat drept combustibil pentru încălzire, gătit, în diferite industrii, ca și carburant sau pentru producerea electricității. Biometanul este în general transportat și înmagazinat, utilizând infrastructura de gaz existentă.

Grupul ENGIE, din care Distrigaz Sud Rețele face parte ca filială, își propune să ajungă la o producție anuală de 1,010 GWh biometan în Franța în 2023, ceea ce ar acoperi circa 2% din consumul intern de energie electrică al României.

Potențialul estimat al producției globale de biogaz este de 8500 TWh sau 800 miliarde m3. Acest estimat de producție este bazat pe resursele disponibile din deșeuri organice și se ridică la 20% din cererea actuală de gaz la nivel global.

Citește mai mult

Despre noi

Distrigaz Sud Rețele este lider în distribuția de gaze naturale în România, cu o expertiză de peste 47 de ani în acest domeniu. Compania investește resurse importante în siguranța și dezvoltarea rețelei sale de distribuție, precum și în digitalizarea serviciilor oferite clienților.
Află mai mult
Distrigaz Sud Retele - despre noi
Urgențe Call
Center