tranzitia energetica Distrigaz Sud Retele

Tranziția energetică

În contextul schimbărilor climatice fără precedent, tranziția energetică reprezintă procesul de transformare a sistemului energetic bazat pe combustibili fosili într-unul curat, cu emisii zero de carbon.

Competitiv în raport cu alte surse de energie, economic din punct de vedere al performanței energetice și cu 30-50% mai puține emisii de gaze cu efect de seră decât alte energii fosile, gazul natural reprezintă soluția ideală pentru încălzirea locuinței. În plus, el este utilizat și la producerea energiei electrice, în transport, în diferite industrii pentru producție etc.

Gazul natural provine din descompunerea materiei organice precum planctonul sau algele. Este o formă de energie primară, ce poate fi utilizată imediat după extracție, fără a necesita alte procedee sau intervenții suplimentare.

Gazul Natural

Poate susține tranziția energetică, fiind o resursă puțin poluantă. Află care sunt beneficiile utilizării lui acasă și depune o cerere de racordare la rețeaua de distribuție.
Află mai mult
gazul natural Distrigaz Sud Retele

Biogaz și biometan

Fiind doi compuși obținuți prin procedee ce au la bază prelucrarea materiei organice, sunt candidații ideali pentru a înlocui în viitor gazul natural.
Află mai mult
biogaz si biometan

Hidrogenul verde

Se utilizează la nivel mondial din ce în ce mai mult ca sursă alternativă de energie. Este, de asemenea, un compus prietenos cu mediul, care în viitor va putea înlocui cu succes gazul natural.
Află mai mult

Siguranța Instalației de Utilizare

Instalația de utilizare a gazelor naturale se află în proprietatea ta, de aceea trebuie să cunoști cum să o folosești în siguranță.
Află mai mult
siguranta instalatiei de utilizare

Siguranța Rețelei de Distribuție

Distrigaz Sud Rețele investește resurse importante în dezvoltarea și modernizarea rețelei sale de distribuție a gazelor naturale.
Află mai mult
Urgențe Call
Center