siguranta retelei de distributie DGSR

Siguranța rețelei de distribuție

În cadrul axei strategice ce are în vedere siguranța rețelei de distribuție, dezvoltarea și modernizarea acesteia reprezintă o prioritate pentru Distrigaz Sud Rețele.

Acest proces este unul continuu, compania investind resurse importante în securitatea sistemului său de distribuție.

constructori si detinatori de utilitati

Obiectivele principale ale programului de investiții

  • Conectarea la infrastructura existentă a unor noi comunități, clienți sau agenți economici;

  • Modernizarea sistemului de distribuție, prin înlocuirea conductelor de gaze naturale cu unele realizate din materiale de ultimă generație, performante, cu durată de viață mult mai mare și care oferă un grad ridicat de securitate în exploatare.

Tipurile de activități necesare mentenanței sistemului de distribuție

Protecția catodică

Buna funcționare a rețelelor de gaze contribuie în mod direct la securitatea și calitatea distribuției gazelor naturale către clienți. Protecția catodică cuprinde un ansamblu de măsuri, controale, studii și lucrări de întreținere prin care se asigură permanent protecția împotriva coroziunii a rețelelor de gaze realizate din oțel. Exploatarea și întreținerea corectă asigură o eficiență ridicată a transportului de gaz.

Revizii, verificări, prevenții și monitorizarea elementelor sistemului de distribuție

Distrigaz Sud Rețele planifică și realizează periodic lucrări de revizii și verificări pentru infrastructura sa de distribuție a gazelor naturale. De asemenea, monitorizează și asigură respectarea de către clienți a zonelor de protecție și siguranță ale sistemului de distribuție a gazelor naturale. Pentru siguranță sunt supravegheate prin mijloace tehnice și sisteme electronice parametrii de debit și presiune pentru gazele naturale distribuite. În cazul limitării presiunii la consumatorii industriali, se asigură menținerea presiunii minime tehnologice și/sau a presiunii de avarie.

Urmărirea nivelului de odorizare

Întrucât gazele naturale nu au culoare și nici miros, odorizarea gazelor are rolul de a facilita recunoașterea acestora în aer, în cazul unor defecte la instalațiile de gaze naturale. Odorizantul poate permite prin miros detectarea gazului aflat în concentrații foarte mici, înainte de acumularea unei cantități periculoase de gaz în aer. Menținerea nivelului de odorizare este obligația Transportatorului de gaze naturale. Pentru siguranță, Distribuitorul urmărește în permanență nivelul de odorizare pentru întreaga sa infrastructură, notificând, atunci când e cazul, Transportatorul.

Remedierea operativă

Compania remediază operativ defecțiunile ce apar în sistem, trimițând în teren echipe cu mijloace de intervenție adecvate fiecărei situații. La numărul de Urgențe gaze, pus la dispoziție non-stop, poți suna în cazul în care siguranța ta sau a sistemului de distribuție se află în pericol.

021 9281021 9281

Citește mai mult

Întreruperi ale gazelor naturale

Problemele în alimentarea cu gaz îți pot perturba activitatea. Află dacă pe strada ta sunt planificate intervenții asupra sistemului de distribuție a gazelor naturale.
Află mai mult

Contact

Echipa Distrigaz Sud Rețele este mereu la dispozitia ta pentru orice semnalare sau informare privind siguranța și continuitatea în alimentarea cu gaze naturale.
Află mai mult
Urgențe Call
Center