investiții Distrigaz Sud Retele

Investiții de 530 milioane de lei în anul 2023

Distrigaz Sud Rețele a realizat în anul 2023 investiții totale în rețeaua de distribuție a gazelor naturale în valoare de 530 milioane de lei pentru a răspunde celor două obiective majore ale companiei: exploatarea în siguranță a sistemului de distribuție și dezvoltarea infrastructurii de gaze naturale.

Acestea au fost direcționate prioritarîn modernizarea sistemului de distribuție, prin înlocuirea conductelor din oțel cu cele din polietilenă (cu parametri tehnici superiori și o durată de viață mai mare), și în extinderea acestuia, prin racordarea de noi clienți.

Fiind preocupată în permanență de exploatarea în siguranță a sistemului de distribuție a gazelor naturale, compania a alocat, anul trecut, un buget de 290 milioane de lei pentru înlocuirea a 145 km de conducte și branșamente, a 17.200 posturi de reglare-măsurare și a 222.000 contoare de gaze naturale, continuând astfel efortul susținut, din ultimii ani, de modernizare a rețelei de distribuție. Planurile de investiții anuale ale companiei, coroborate cu achiziționarea și utilizarea unor echipamente și tehnologii de ultimă generație pentru derularea activității operaționale, au condus, în decursul a 3 ani, la o reducere semnificativă a cantităților de gaze naturale destinate consumului tehnologic, precum și la diminuarea emisiilor de metan echivalente.

Pentru a veni în întâmpinarea solicitărilor clienților care au optat pentru racordarea la sistemul de distribuție a gazelor naturale, compania a mobilizat resurse financiare importante, alocând 240 milioane de lei (reprezentând 45% din bugetul total de investiții) pentru lucrările de extindere și racordare aferente. Astfel, pentru cei 69.000 de clienți noi conectați la rețea, au fost puși în funcțiune 580 de km de conducte și realizate 17.500 de branșamente noi.

Compania a continuat să pună accent pe digitalizarea serviciilor oferite clienților săi. Distrigaz Sud Rețele este primul operator de distribuție a gazelor naturale care a implementat ePortalDGSR, un portal electronic prin intermediul căruia pot fi accesate o serie de funcționalități, disponibil la adresa https://racordaresd.distrigazsud-retele.ro/. Astfel, clienții pot depune online cererea de racordare la sistemul de distribuție și documentele aferente procesului, adăuga locul de consum și transmite indexul de gaze naturale, accesa informații referitoare la data următoarei verificări/revizii a instalației de utilizare a gazelor naturale și istoricul de consum. Prin intermediul acestui serviciu digital, în anul 2023, au fost depuse 83% din totalul cererilor de racordare, 93% din totalul cererilor de punere în funcțiune a instalațiilor de utilizare a gazelor naturale și 60% din totalul cererilor de avize. De asemenea, prin cea mai nouă funcționalitate dezvoltată în cadrul ePortalDGSR, au fost depuse 71% din totalul fișelor de verificări/revizii ale instalațiilor de utilizare gaze naturale. Menționăm aici și serviciile digitale dezvoltate în cadrul ePortalDGSR puse la dispoziția tuturor furnizorilor de gaze naturale prin intermediul modulului dedicat acestora.

14/12/2023
Compania îmbunătățește sistemele informatice
În perioada 1 – 22 ianuarie 2024, se vor derula lucrări de actualizare și îmbunătățire a sistemelor informatice ale companiei. Astfel, în intervalul menționat, vor exista limitări și indisponibilități temporare în procesarea solicitărilor din partea clienților, partenerilor și furnizorilor, iar anumite funcționalități nu vor putea fi utilizate. În perioada cuprinsă între 1 – 22 ianuarie […]
Citește mai mult
23/08/2023
ePortalDGSR portalul tău digital
Distrigaz Sud Rețele a digitalizat serviciile oferite clienților, mandatarilor și furnizorilor săi pentru simplificarea procesului de interacțiune cu aceștia, compania fiind primul operator de distribuție a gazelor naturale care a implementat ePortalDGSR, un portal electronic prin intermediul căruia pot fi accesate o serie de funcționalități disponibile online
Citește mai mult
ePortalDGSRePortalDGSR
21/08/2023
Sedii moderne destinate clienților
Distrigaz Sud Rețele are unele dintre cele mai moderne sedii pentru Birourile Recepție Clienți și Registraturile sale din teritoriu. Acestea sunt amenajate modern, conform identității de brand, iar clienții au acces la cele mai noi servicii digitale implementate: sistemul informatic de gestionare a fluxului de clienți, sistemul de colectare feedback, precum și aparatele de tip Self Service pentru scanarea și depunerea neasistată a documentelor.
Citește mai mult
sedii moderne Distrigaz Sud Retelesedii moderne Distrigaz Sud Retele
19/08/2023
Website redesign
Experința ta de navigare în cadrul site-ului Distrigaz Sud Rețele a fost îmbunătățită. Acum poți accesa cât mai rapid informațiile care te interesează, indiferent dacă ești client sau partener, accesând una dintre cele trei secțiuni ale meniului principal.
Citește mai mult
redesign Distrigaz Sud Rețeleredesign Distrigaz Sud Rețele
20/08/2023
Distrigaz Sud Rețele a obținut Gold Standard
Odată cu aderarea în cadrul Oil and Gas Methane Partnership (un parteneriat prin care peste 104 de companii ce activează în domeniile petrol și gaze și-au luat angajamente în ceea ce privește protejarea mediului), realizată în data de 2 mai 2023, compania s-a angajat să reducă emisiile de metan și să implementeze standardul global de cuantificare și raportare a emisiilor de metan (OGMP 2.0).
Citește mai mult
Gold StandardGold Standard
Urgențe Call
Center