Gold Standard

Distrigaz Sud Rețele a obținut Gold Standard

Oil and Gas Methane Partnership

Odată cu aderarea în cadrul acestui parteneriat, prin care peste 104 de companii ce activează în domeniile petrol și gaze și-au luat angajamente în ceea ce privește protejarea mediului, realizată în data de 2 mai 2023, compania s-a angajat să reducă emisiile de metan și să implementeze standardul global de cuantificare și raportare a emisiilor de metan (OGMP 2.0).

Cu toate că în anul “0” (anul aderării) companiile transmit doar Memorandumul de aderare, Distrigaz Sud Rețele a îndeplinit toate condițiile de raportare solicitate de OGMP pentru obținerea Gold Standard.

Condițiile de raportare:

  • Definirea și prezentarea obiectivului de reducere a emisiilor de metan pentru următorii 5 ani;

  • Raportarea anuală a emisiilor de metan în baza metodologiei de calcul OGMP 2.0 – nivel 3 (emisii raportate pe tipul de sursă detaliat, pe baza factorilor de emisie generici);

  • Transmiterea planului de implementare în care sunt incluse ponderea emisiilor pe surse și măsurile propuse pentru trecerea de la nivelul 3 (actual), la nivelul 4/5.

În urma analizei documentelor și a rapoartelor întocmite pe baza datelor din anul 2022, în 12 iunie 2023, Distrigaz Sud Rețele a obținut Gold Standard.

Obiective de atins până în anul 2028:

  • cantitate maximă de emisii de metan de 0,093%, ca procent din volumul gazului distribuit;

  • continuarea implementării tehnologiilor și metodelor în scopul măsurării emisiilor la nivel de sursă și atingerea nivelului de raportare 4/5 (emisii raportate pe tipul de sursă detaliat, folosind factori de emisie specifici/măsurători directe la nivel de amplasament).

14/12/2023
Compania îmbunătățește sistemele informatice
În perioada 1 – 22 ianuarie 2024, se vor derula lucrări de actualizare și îmbunătățire a sistemelor informatice ale companiei. Astfel, în intervalul menționat, vor exista limitări și indisponibilități temporare în procesarea solicitărilor din partea clienților, partenerilor și furnizorilor, iar anumite funcționalități nu vor putea fi utilizate. În perioada cuprinsă între 1 – 22 ianuarie […]
Citește mai mult
23/08/2023
ePortalDGSR portalul tău digital
Distrigaz Sud Rețele a digitalizat serviciile oferite clienților, mandatarilor și furnizorilor săi pentru simplificarea procesului de interacțiune cu aceștia, compania fiind primul operator de distribuție a gazelor naturale care a implementat ePortalDGSR, un portal electronic prin intermediul căruia pot fi accesate o serie de funcționalități disponibile online
Citește mai mult
ePortalDGSRePortalDGSR
21/08/2023
Sedii moderne destinate clienților
Distrigaz Sud Rețele are unele dintre cele mai moderne sedii pentru Birourile Recepție Clienți și Registraturile sale din teritoriu. Acestea sunt amenajate modern, conform identității de brand, iar clienții au acces la cele mai noi servicii digitale implementate: sistemul informatic de gestionare a fluxului de clienți, sistemul de colectare feedback, precum și aparatele de tip Self Service pentru scanarea și depunerea neasistată a documentelor.
Citește mai mult
sedii moderne Distrigaz Sud Retelesedii moderne Distrigaz Sud Retele
31/03/2024
Investiții de 530 milioane de lei în anul 2023
Distrigaz Sud Rețele a realizat în anul 2023 investiții totale în rețeaua de distribuție a gazelor naturale în valoare de 530 milioane de lei pentru a răspunde celor două obiective majore ale companiei: exploatarea în siguranță a sistemului de distribuție și dezvoltarea infrastructurii de gaze naturale. Acestea au fost direcționate prioritarîn modernizarea sistemului de distribuție, prin înlocuirea conductelor din oțel cu cele din polietilenă (cu parametri tehnici superiori și o durată de viață mai mare), și în extinderea acestuia, prin racordarea de noi clienți.
Citește mai mult
investiții Distrigaz Sud Reteleinvestiții Distrigaz Sud Retele
19/08/2023
Website redesign
Experința ta de navigare în cadrul site-ului Distrigaz Sud Rețele a fost îmbunătățită. Acum poți accesa cât mai rapid informațiile care te interesează, indiferent dacă ești client sau partener, accesând una dintre cele trei secțiuni ale meniului principal.
Citește mai mult
redesign Distrigaz Sud Rețeleredesign Distrigaz Sud Rețele
Urgențe Call
Center