investiții Distrigaz Sud Retele

Investiții de 555 milioane de lei în anul 2022

În ciuda unui context de piață dificil, Distrigaz Sud Rețele a realizat în anul 2022 investiții totale în rețeaua de distribuție a gazelor naturale în valoare de 555 milioane de lei pentru a răspunde celor două obiective majore ale companiei: exploatarea în siguranță a sistemului de distribuție și dezvoltarea infrastructurii de gaze naturale.

Acestea au fost direcționate prioritar în modernizarea sistemului de distribuție prin înlocuirea conductelor din oțel cu cele din polietilenă (cu parametri tehnici superiori și o durată de viață mai mare) și în extinderea acestuia prin racordarea de noi clienți.

Fiind preocupată în permanență de exploatarea în siguranță a sistemului de distribuție a gazelor naturale, compania a alocat, anul trecut, un buget de circa 220 milioane de lei pentru înlocuirea a 120 km de conducte și branșamente, a 12.000 posturi de reglare-măsurare și a 250.000 contoare de gaze naturale, continuând astfel efortul susținut, din ultimii ani, de modernizare a rețelei de distribuție.

Planurile de investiții anuale ale companiei, coroborate cu achiziționarea și utilizarea unor echipamente și tehnologii de ultimă generație pentru derularea activității operaționale, au condus, în decursul a 10 ani, la o reducere semnificativă, de circa 25%, a cantităților de gaze naturale destinate consumului tehnologic precum și la diminuarea emisiilor de metan echivalente.

Pentru a veni în întâmpinarea solicitărilor clienților care au solicitat racordarea la sistemul de distribuție a gazelor naturale, compania a mobilizat resurse financiare importante, alocând 335 milioane de lei (reprezentând 60% din bugetul total de investiții) pentru lucrările de extindere și racordare ale acestora. Pentru cei 85.000 de clienți noi conectați la rețea, au fost puși în funcțiune 430 de km de conducte și realizate 28.000 de branșamente noi.

14/12/2023
Compania îmbunătățește sistemele informatice
În perioada 1 – 22 ianuarie 2024, se vor derula lucrări de actualizare și îmbunătățire a sistemelor informatice ale companiei. Astfel, în intervalul menționat, vor exista limitări și indisponibilități temporare în procesarea solicitărilor din partea clienților, partenerilor și furnizorilor, iar anumite funcționalități nu vor putea fi utilizate. În perioada cuprinsă între 1 – 22 ianuarie […]
Citește mai mult
23/08/2023
ePortalDGSR portalul tău digital
Distrigaz Sud Rețele a digitalizat serviciile oferite clienților, mandatarilor și furnizorilor săi pentru simplificarea procesului de interacțiune cu aceștia, compania fiind primul operator de distribuție a gazelor naturale care a implementat ePortalDGSR, un portal electronic prin intermediul căruia pot fi accesate o serie de funcționalități disponibile online
Citește mai mult
ePortalDGSRePortalDGSR
21/08/2023
Sedii moderne destinate clienților
Distrigaz Sud Rețele are unele dintre cele mai moderne sedii pentru Birourile Recepție Clienți și Registraturile sale din teritoriu. Acestea sunt amenajate modern, conform identității de brand, iar clienții au acces la cele mai noi servicii digitale implementate: sistemul informatic de gestionare a fluxului de clienți, sistemul de colectare feedback, precum și aparatele de tip Self Service pentru scanarea și depunerea neasistată a documentelor.
Citește mai mult
sedii moderne Distrigaz Sud Retelesedii moderne Distrigaz Sud Retele
19/08/2023
Website redesign
Experința ta de navigare în cadrul site-ului Distrigaz Sud Rețele a fost îmbunătățită. Acum poți accesa cât mai rapid informațiile care te interesează, indiferent dacă ești client sau partener, accesând una dintre cele trei secțiuni ale meniului principal.
Citește mai mult
redesign Distrigaz Sud Rețeleredesign Distrigaz Sud Rețele
20/08/2023
Distrigaz Sud Rețele a obținut Gold Standard
Odată cu aderarea în cadrul Oil and Gas Methane Partnership (un parteneriat prin care peste 104 de companii ce activează în domeniile petrol și gaze și-au luat angajamente în ceea ce privește protejarea mediului), realizată în data de 2 mai 2023, compania s-a angajat să reducă emisiile de metan și să implementeze standardul global de cuantificare și raportare a emisiilor de metan (OGMP 2.0).
Citește mai mult
Gold StandardGold Standard
Urgențe Call
Center